Onderhoud kurkvloer

Net als een houten vloer vereist een gelakte kurkvloer het nodige regelmatig en periodiek onderhoud. Indien u dit op de juiste manier en met de juiste producten doet, verbetert u de kwaliteit en verlengt u de levensduur van uw prachtige vloer.

Om uw gelakte kurkvloer in topconditie te houden adviseert JW Parket & Vloeren u de volgende vloerverzorging.

Stap 1: Regelmatig stofzuigen of stofwissen.
Het regelmatig verwijderen van zand en los vuil is altijd de eerste stap. Het is niet alleen hygiënisch, maar het beschermt uw vloer ook. Zand en vuil werken namelijk net als schuurpapier.

Stap 2: Regelmatig schoonmaken met reiniger voor gelakte kurkvloeren.
Om iets meer te doen dan alleen vuil en stof verwijderen, heeft JW een reiniger voor gelakte kurkvloeren ontwikkeld. Het lost vuil en vet op en verwijdert eenvoudig de meeste vlekken.

Stap 3: Intensief schoonmaken met intensiefreiniger voor gelakte kurkvloeren.
De naam zegt het al: intensiefreiniger voor gelakte kurkvloeren gebruikt u in speciale gevallen om uw vloer grondig te reinigen. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken nadat u een huis vol visite heeft gehad.

Stap 4: Zo’n 2 à 3 keer per jaar de belangrijke extra verzorging.
Uw gelakte kurkvloer heeft zo’n 2 tot 3 keer per jaar baat bij extra verzorging. Met polish voor gelakte kurkvloeren brengt u een nieuwe beschermlaag aan, die uw vloer extra weerstand geeft.

Maak een vrijblijvende afspraak


Menu