Geoliede houten vloer

Heeft u een houten vloer afgewerkt met natuurlijke olie of hardwax olie? Dan zijn er een of meerdere lagen aangebracht die de bescherming van het hout verzorgen. Een groot voordeel van een geoliede vloer is dat eventueel plaatselijk periodiek onderhoud mogelijk is. Met JW Parket & Vloeren verzorgt u de reiniging en het onderhoud.

Om uw geoliede vloer in topconditie te houden adviseert JW u de volgende vloerverzorging:

Stap 1: Regelmatig stofzuigen of stofwissen.
Het regelmatig verwijderen van zand en los vuil is altijd de eerste stap. Het is niet alleen hygiënisch, maar het beschermt uw vloer ook. Zand en vuil werken namelijk net als schuurpapier.

Stap 2: Regelmatig schoonmaken met zeep voor geoliede houten vloeren.
Om iets meer te doen dan alleen vuil en stof verwijderen, heeft JW Parket & Vloeren een zeep voor geoliede vloeren ontwikkeld. Het lost vuil en vet op, verwijdert eenvoudig de meeste vlekken en brengt een beschermende laag aan.

Stap 3: 1 à 2 keer per jaar intensiefreiniger voor geoliede houten vloeren gebruiken.
Met intensiefreiniger voor geoliede houten vloeren reinigt u de vloer 1 à 2 keer per jaar extra grondig. Na elke behandeling met intensiefreiniger dient u een nieuwe olielaag aan te brengen.

Stap 4: Na de intensiefreiniger een nieuwe olielaag aanbrengen.
Nadat u de vloer heeft behandeld met intensiefreiniger voor geoliede houten vloeren, brengt u met onderhoudsolie voor geoliede houten vloeren een nieuwe beschermlaag aan. Deze is verkrijgbaar in naturel en wit, afhankelijk van uw wensen. Na de behandeling is uw vloer weer langdurig beschermd.

Maak een vrijblijvende afspraak


Menu