Wat is laminaat?

Laminaat is een plaatmateriaal die bestaat uit 3 tot 4 lagen. Door deze lagen ontstaat er een plaatmateriaal wat eigenlijk niet op een andere manier gefabriceerd kan worden. Een laminaat vloer kan relatief goedkoop geproduceerd worden en is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en maten. Deze vloeren zijn zowel verkrijgbaar in een kliksysteem als in een te verlijmen systeem, het voordeel van een kliksysteem is dat deze vloer makkelijk gedemonteerd kan worden en mee worden genomen naar een andere woning. Laminaat is tegenwoordig van zéér hoge kwaliteit en daarmee razend populair.

Laminaat wordt tegenwoordig ook veel gebruikt als wanddecoratie, dit wordt veel toegepast in trendy horecazaken maar kan natuurlijk ook voor thuis of op kantoor!

Waarom kiezen voor laminaat?

Laminaat kent alleen maar voordelen! Vaak wordt er voor een laminaat vloer gekozen in woningen waar veel beweging is of in ruimtes waar een trendy look gewenst is. Laminaat is makkelijk te installeren, heeft een hoge duurzaamheid, is tot 10x beter bestand tegen krassen, waterdicht en zéér onderhoudsvriendelijk.

Laat u zich goed informeren bij de aankoop van een nieuwe (laminaat)vloer. Denk hierbij aan zaken als kleurcombinaties en legrichting maar ook belangrijke zaken zijn een geschikte ondervloer en het aantal jaren garantie. Op Quick-Step vloeren geven we tot maar liefst 25 jaar garantie!

Onderhoud van een laminaat vloer

Het onderhouden van een laminaatvloer is minder tijdrovend dan een houten vloer. Eigenlijk is het erg makkelijk en snel te doen maar tevens erg belangrijk. Goed onderhoud verlengd de levensduur en kwaliteit van een laminaatvloer.

Ik adviseer om uw vloer ééns in de 2 weken vochtig schoon te maken. Doe dit met een goede reiniger en gebruik hiervoor een uitgewrongen dweil (te koop bij JW Parket & vloeren).

Verder is het belangrijk om de vloer 1 á 2 keer per week droog schoon te maken, dit kan met een stofzuiger of anders bezem. Droog vuil (zoals zand en steentjes) kunnen de vloer zwaar beschadigen.

Heeft u vragen over een laminaat vloer of wilt u vrijblijvend langskomen om de mogelijkheden door te nemen? Ik sta altijd voor u klaar!

Maak een vrijblijvende afspraakMenu