Welke soorten parket zijn er en welk type past bij mij/ons?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat en PVC vloeren is parket een echte houten vloer. De afwerkingen van een parketvloer kan op meerdere manieren zoals oliën, wassen of lakken. Iedere manier van afwerking geeft zijn eigen look & feel aan de vloer.

Parket is in vele soorten en maten beschikbaar zoals; massief parket, lamelparket, visgraat en panelen. De meest populaire soorten zijn massief parket en lamelparket. Beide soorten zijn van nature onbehandeld en kunnen naar wens van de klant de gewenste behandeling krijgen, in mijn adviserende gesprek neem ik diverse opties met u door en laat ik hiervan voorbeelden zien. Hierbij luister ik natuurlijk goed naar uw wensen en eisen en zal ik hier een gedegen advies over uitbrengen.

Waarom kiezen voor een parketvloer?

Parket is een prachtig natuur product, alleen dit al is voor veel van mijn klanten een reden om voor parket te kiezen. Daarnaast heeft parket vele voordelen; een lange levensduur, goede thermische isolatie, te gebruiken in combinatie met vloerverwarming, in veel soorten en maten verkrijgbaar, kan aangepast worden naar wens van de klant etc.

Een parketvloer is stevig en kan (met goed onderhoud) makkelijk 15 tot 20 jaar mee gaan. Om eerlijk te zijn wordt een parketvloer naar mate de jaren verstrijken alleen maar mooier (net als een goede wijn). Het geselecteerde hout heeft er jaren over gedaan en daarbij weer en wind doorstaan om zijn mooie structuur en kleur te verkrijgen.

Parket heeft een warme en chique uitstraling. Vaak zijn het mijn klanten die in een landelijke omgeving wonen of in een ouder huis, die kiezen voor een parketvloer. De vloer past perfect bij de sfeer van de ruimte en maakt het plaatje compleet.

Onderhoud van een parket vloer

Parketvloeren die van hoge kwaliteit zijn, goed zijn onderhouden en door een professional zijn gelakt en geschuurd kunnen zonder problemen een leven lang mee gaan. Veel van mijn klanten denken dat een parketvloer zéér veel onderhoud nodig heeft, dit is gelukkig niet zo. De meeste parketvloeren vragen nauwelijks om onderhoud (maar wel op het juiste moment!).

Ik leg u graag uit hoe een parketvloer onderhouden moet worden en welke middelen u hiervoor nodig heeft. Daarnaast kunt u bij mij ook terecht voor het huren van schuur- en poetsmachines, ook kan JW Parket & Vloeren een schuurbeurt voor u verzorgen die uiteraard wordt uitgevoerd door een professional.

Heb ik u nieuwsgierig gemaakt naar een parketvloer? U bent ten alle tijden welkom in de showroom te Goes.

Maak een vrijblijvende afspraakMenu